perjantai 24. lokakuuta 2008

Lisää epäterveellistä syötävää :)


SUUSSA SULAVA SUKLAAKAKKU!


200 g taloussuklaata
200 g margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus
150 g taloussuklaata

1 dl kermaa
1 rkl margariinia


Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Valmista kuorrutus. Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä keitä. Lisää sekaan suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä hieman ja kuorruta kakku.


Jos haluaa enemmän "sacher"-kakun tyyppisen, voi kakun halkaista ennen kuorruttamista ja laittaa hilloa väliin. Makeuden takia sitä ei todellakaan tarvitse.

1 kommentti:

PiKo kirjoitti...

namnamnamnam kertaa 1000

:P