lauantai 27. joulukuuta 2008

Joulu tuli ja meni


Hätsii, krohm, köh, köh. Nämä on olleet meidän perheen joululauluja ;) Kuumemittaria ei uskalla tuoda edes lähelle, sehän voisi näyttää jotain ja silloin tuntisin itseni tosi sairaaksi. Onneksi tämä ei ole influenssaa,vaan tavallista räkistä. Olen kiltisti ollut töissä, jotta toiset perheelliset saavat nauttia Joulusta. Kyllä tämä tästä, huomenna olisi vapaata.

sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Joulua odotellessa :)

Kävimme lauantaina aamusta jouluostoksilla, mukaan tarttui kinkun ja muutaman lahjan ohella tämäkin. JOULUTARINA!
Odotan kovasti, että saamme joulunpyhinä istua katsomassa tätä tarinaa.

Näin se joulupukki saa sitten punaisen nutun :)

perjantai 19. joulukuuta 2008

Viikonloppu

Vatsa sekaisin jo heti aamusta. Töissä vinoilimme kuinka kauan voi olla ilman puhelinta...... sanoin, ettei ongelmaa muuten , mutta minulla ei ole muuta kelloa heh, heh. No nyt harjoitellaan ilman puhelinta olemista, se JÄI töihin ;) Kerrankin koko viikonloppu vapaata ja minun on vapaaehtoisesti mentävä käymään siellä pe...le :( Olisi kotona lankapuhelin, mutta ne NUMEROT on siellä kännykän muistissa.

torstai 18. joulukuuta 2008

Ahh, jo torstai-ilta






Jippii, enään yksi aikainen herätys tällä viikolla. Lauantaina ajattelin ladata kovalevyni ( siis nukkua tarpeeksi), ennenkuin hyökkäämme jouluostoksille. Ne lahjat, ne lahjat ;) Ei voi tänne kirjoittaa, mitä on suunnitellut hankkivansa, kun nämä "riiviöt" lukevat ajoittain tätä.



Tähän voisi vain laulaa: Ei itkeä saa, ei meluta saa, tonttu voi kurkkia ikkunan taa. Joulupukki matkaan jo käy!!



Lauantaina tai sunnuntaina ajattelin laittaa parvekkeen joulu kuntoon, ostin pari lyhtyä ja himmeät valot. Saan todennäköisesti otettua sieltä pois mattoja ja korite laatikon ja tuoduksi tilalle joulukuusen...



tiistai 16. joulukuuta 2008

Univelkaa?



8 päivää enään jouluun ja kaikki asiat vasta sunnittelu asteella. Yö-unet ovat jääneet lyhyeksi, syyt ovat monenlaiset, lähinnä oma "vika", omistan pahan tavan katsella tv.stä sarjat, jotka alkavat klo 22-23. Hieman on ollut naapurilla osuutta asiaan ja muutamalla "Yö-kulkijalla", kuulemma paras reitti kapakasta kotiin on suoraan makuhuoneemme ikkunan alta :( ei myöskään ole pieni syy puolisoni kuorsaamisella (todettu uni-apnea jonka seurauksena leikattu pari vuotta sitten, nyt enään desibelit vaivaiset 65-70db). Ei se vielä monelle ole myöhäinen nukkumaan meno aika, mutta herään joka aamu klo 05.00 .Jotain sentään olen saanut jo aikaiseksi verhot on vaihdettu, matot ja lattiat pesty sekä pölyt on myös kunnolla saatu pyyhittyä nihkeällä pois. Jälkiruoka on jouluaterialle jo suunnitteilla, kenties joku jäädyke (jossa suklaata) raikkaalla marjakastikeella hmm.....Kinkkuakin hypistelin tänään kaupassa. Kyllä tämä tästä vielä lutviutuu .


nämä voisi auttaa :)

sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Ylensyötiä, mutta niin ihanaa!


Eilen ja tänään söimme pikku-joulu aterian, siihen kuuluivat kaikki mahdolliset tykötarpeet, jotka ajattelin edes yrittää luetteloida tässä: Kinkku (tuoresuolattu ja itse paistettu), kastike (tehty kinkun paistoliemestä), lanttu-, porkkana-,peruna- ja maksalaatikkoa (ostettu valmiina, voita vain pintaan ja uuniin), rosollia (ilman sipulia ja silliä), leikkelelautanen (graavilla kirjolohella, kananmunilla , "narsku"juustolla, ananaksella, rosvopaistilla ja kalkkunaleikkeellä),sienisalaattia (ostettu valmiina irtomyynnistä), rosollikastiketta (kermaa ja punajuurilientä), perunoita. Olisikohan tässä olleet kaikki? Jälkkäriksi eilen pätkiskakkua ja tänään kaupan Vienetta-suklaa kakkua. Eilinen ilta meni kyllä juodessa, huh huh, miten sitä taas osaakin syödä itsensä yli-täydeksi? Luulisi, että tähän ikään mennessä jo osaisi annostella ruoan lautaselle oikein ;) No täytyy varmaan taas harjoitella Jouluna.

torstai 4. joulukuuta 2008

Pyynnöstä: Pätkiskakku :)


Pätkiskakku

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

1 rkl leivinjauhetta

4 rkl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)

150 g sulatettua voita tai margariinia

2 dl maustamatonta jogurttia

4 patukkaa pätkistä ( pussin voi ostaa ja syödä loput)

3 munaa


1.Sekoita kuivat aineet keskenään.

2.Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.

3.Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat, lisää vielä kuivat aineet.

Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella.

Laita taikina jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n.45 minuuttia 175 asteessa (alemmalla tasolla, jos mahdollista).

Kuorrutus:

170g suklaata

100g voita

Sulata aineet varovasti liedellä ja valuttele jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.
MUOKKAUSTA: KÄYTTÄKÄÄ VOITA TAIKINAAN, KYPSENNYS AIKA AINAKIN 45 MIN, MIELUMMIN ENEMMÄN!

tiistai 2. joulukuuta 2008

Sataaaaaa! ja joulukuussa ollaan.




Äh, voih! Viikko vasta tiistaissa. Lumilyhty arvassa ei tullut ainakaan vielä autoa. Olen ostanut yli viiden vuoden ajan kyseisen arvan/arpoja. Alkuun tyttärien jalkapalloharrastuksen "takia" pakko myyntiin tulleet kalenterit, joita ei saanut myytyä, tuli ostettua itselle. Voittoja on vuosien mittaan tullut, mutta ei sitä autoa. On tullut heijasti-liivejä (käteviä koiran kanssa ulkoillessa), lintu-kirja ( tunnistettu jokunen lintunen kirjan avulla) sekä laiva risteilyjä. No ehkäpä tänä vuonna on sen auton vuoro ;)