keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Kiirettä piisaa!

Rippilapsi kirkon pihalla.
(Korkokengät vielä odottamassa jalkaan laittoa)
Edellinen viikonloppu meni koulussa, viime viikonloppu rippijuhlien merkeissä. Minun vauvani (176 cm) pääsi ripille ja hänet konfirmoi minun "rippi"pappini. 28 vuotta sitten ei suomessa vilä ollut virassa nais-pappeja, joten openi ei voinut minua konfirmoida.
Siskokset poseeraamassa :)
Olisi mukava tähän todeta, että kiiruus loppui, mutta mitä vielä. Vappu-aatto ja päivä menee muuttamiseen, kun esikoinen lentää omaan kotiin.

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Koulu viikonloppu

Lauantaina yrttilääkintää,kukkatippoja ja ohjeita omien lääkkeiden tekoon. Sunnuntaina homeopatiaa, niin että aivot meinaavat "tiltata". Minut on nyt sitten aivopesty :) luonnonmukaiseen lääkintään. Mitään en uskonut tietäväni, ja sitten en edes tiennyt käyttäväni niitä. Mutta ylläri ylläri lähes jokainen meistä käyttää "perinne" lääkintää ja luonnonmukaista lääkintää, joka lasketaan homeopaattisiksi lääkkeiksi. Kukkatippoja pidin aivan huuhaana, mutta eipä taidakaan olla. Tapasimme koiran jolla on elämänsä 7 vuoden aikana tehty useampi leikkaus, kilpirauhasen vajaa toiminnan lääkitys, kymmeniä antibiootti kuureja, paukkuarkuutta, pelkotiloja (siltoja kohtaan). Nyt Pipsa (kultainen noutaja) on täysin ilman lääkitystä, ei edes kilpirauhasen toimintaan ole enään lääkkeitä, kaikkia näitä vaivoja on hoidettu homeopaattisilla hoidoilla, eläinlääkärin valvonnassa. Pelkotiloja ei ole enään, paukkuarkuus on poissa..... Ei voi muuta kuin ihmetellä näiden aineiden voimaa. Täytyy vain opetella asioista lisää, lisää ja lisää

lauantai 17. huhtikuuta 2010

Jatkoa edelliseen


Miro leikattu, selvisi siitä. Tyrä oli suuri, mutta koiran leikannut lääkäri oli sitä mieltä, ettei selkäydin/hermot ole vaurioituneet pysyvästi. Kolmen viikon häkkilepo, jonka jälkeen varovainen kävelemisen harjoittelu alkaa. Koiralla muutaman päivän kipulaastari kyljessä normaalien lääkkeiden lisäksi. Eli ainakin tähän hätään KAIKKI HYVIN

keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Hau au!

No, niin tänään selvisi että Miro-koiruus leikataan. Miro leikataan Pieneläinklinikalla Helsingissä. Leikkaus olisi suoritettu jo tänään, mutta nukkumatti oli sanonut ettei voi pitää koiraa niin pitkässä nukutuksessa, kun oli jo tänään nukutettu kuvauksien ajaksi. Sieltä löytyi se välilevyn tyrä, jonka ensimmäinen lääkäri sanoi löytyvän, mutta levolla ei olisi mennyt kuntoon, vaan halvaantuminen on jo todella lähellä. Selässä on pahasti hermot puristuksessa, jotka aiheuttavat takajalkojen halvaantumisen. Nyt koira sitten leikataan ja sen jälkeen on edessä pitkä kuntoutus fysikaalisineen.Ainoa , jossa minä voin olla edes hieman avuksi on se että kuntoutus vaiheessa voin tehdä koiralle sopivia hoitoja (oppimieni tietojen rajoissa) Tämä kaikki ei todellakaan ole halpaa, varsinkin kun Mirolla ei ole vakuutusta. Näin alustavasti on laskettu että hinnaksi tulee kaikineen n 2000€. Miron omistaja joutui tekemään kovan ratkaisun, hän myi sijoituksissa olevat koiransa eteenpäin ja vielä jostain pitäisi saada lisää rahaa. Toivotaan että kaikki menee hyvin, eli pidetään peukkuja.

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Koiria!!

(Kuvassa Miro ja Sanni)
Taran kasvattaja on jälleen nauttimassa Egyptin lämmöstä, joten minulla on kaksi koiraa hoidossa oman lisäksi. Miro ja Sanni eli samat kuin aikaisemminkin. Koirat tulivat minulle hoitoon 25.3 ja saan palautettua toivottavasti kaksi "lähes" ehjää koiraa takaisin. Ensimmäiset päivät alkoivat hyvin, kävimme koirapuistossa juoksentelemassa vähintään kerran päivässä. Miro on toisille uroksille yleensä erittäin provosoiva, mutta nyt meni hyvin, koirat saivat nauttia liikunnasta. Hakiessani jo koiria epäilin Mirolla olevan "jotain"häikkää selässä rintarangan alaosassa, ei niinkään lannerangassa jota kasvattaja epäili. Lupasin yrittää aukoa jumiutuneita pakaralihaksia ja selvittää voiko Miron liikkumista edes hieman notkistaa (jalat ovat aika paljon vatsan alla). Tara lähti isännän kanssa lomailemaan Vierumäelle maanantaina 29.3, joten sitten oli vain kaksi koiraa lenkitettävänä, helppoa. Tara tuli lomalta takaisin perjantaina ja kuinka sattuikaan, juoksu alkoi mökillä, onneksi ei ehdi tulla otolliset päivät. Miro alkoi oirehtimaan lauantai aamuna. Oireina oli huojuminen, jalkojen pettäminen, vatsanahan kiristyminen sekä äärettömän kovat kosketuksesta johtuvat kivut. Soittelin kasvattajalle Egyptiin ja kyselin voiko oireet johtua Taran juoksusta, epäili mahdollista eturauhastulehdusta. Lauantai ilta meni niinkuin meni, koira jarrutteli lenkillä paljon. Sunnuntaina soittelin jo päivystävälle eläinlääkärille, sain ohjeeksi häkittää koiraa ja tarkkailla vointia. Tänään sitten luovutin ja lähdimme koiran kanssa päivystykseen, koska aloin jo epäillä ettei ole kuin yksi koira palautettavana perjantaina kasvattajalle. Eläinlääkäri tutki koiraa pitkään ja hartaasti, kävi läpi eturauhasen ja selän. Selkä aiheutti rintarangan alaosassa voimakkaita reagtioita, mutta onneksi oli minun käteni eikä eläinlääkärin käsi edessä. Kasvattaja oli varoittanut, että Miro pelkää ja inhoaa lääkäreitä ja saattaa heti purra. Koira käyttäytyi upeasti siihen nähden kuinka kipeä se on. Hoito-ohjeeksi tuli tulehduskipulääkkeitä ja tarvittaessa Tramal-opiaattipohjaista kipulääkettä. Häkki lepoa 3-4 vkoa ja sen jälkeen varovaista liikunnan lisäystä sekä hierontaa/fysioterapeuttia. Oireet sopivat välilevyn tyrään.