torstai 31. maaliskuuta 2011

Remontti lähestyy

Ensi viikolla olisi töihin meno ja seuraavalla viikolla alkaa keittiön purku. Pikkuhiljaan olen tyhjennellyt kaappeja :) kuinka hiivatin paljon sitä rojua kertyykään kaikkiin paikkoihin. Olen vienyt roskikseen 4 jätesäkillistä roskia, jota vain jostain kumman syystä on säästelty. "Baari"-kaapin raivaus vei pari päivää, sieltä löytyi vuoden 2005 papereita, joita ei tarvitse edes säästää, vanhoja reseptejä, kuitteja, mainospostia ym ym. Kolmesta laatikosta (60cm leveitä) ja kolmesta kaapista (60cm leveitä) jäi jäljelle kolme ns arkistolaatikollista tavaraa... Siivouskaapin kimppuun kävin tänään sekä kahden yläkaapin kimppuun, sain ne raivattua ja jäljelle jäi 1 kpl banaanilaatikkoon mahtuva määrä tavaraa. Kyllä tämä tästä, hitaasti mutta varmasti. Mukava meteli kuuluu koko ajan, kun kaksi kerrosta alempana puretaan kahden saunan seiniä ja lattioita eli meillä herätään viimeistään 7.15 ja päivällä ei kyllä katsota telkkarista mitään ohjelmaa, jota ei ole tekstitetty :D

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Remppa edistyy!

Tänään kävi Remontti-Sakke paikan päällä ja sovimme ns ylimääräisitä asioista. Hänelle "kuuluu"
- keittiön purku ja kasaus
- rojujen pois vienti
- tavaroiden vastaan-otto
Lisätöinä saimme hommiksi
- Lattian purku ja uuden tekeminen
- Katon maalaus
- Tapettien repiminen keittiön ja Osan olohuoneen seinistä ja sen jälkeen seinien tasoitus ja maalaus
- Keittiön oven karmin poistaminen (ovi ollut poissa n 20v) ja aukon "siistiminen" levyttämällä
- Olohuoneen ja keittiön välisen seinän osa levyttäminen, paklaus ja maalaus
- 7 kpl väliovia ja niihin uudet karmit
Eiköhän tässä ole hommia yhdelle miehelle (ja apupojalle) ;)

torstai 17. maaliskuuta 2011

Jatkoa keittiöön...

Laitan tähän kuvan meidän "vanhasta"/nykyisestä keittiöstä sekä A4 papereista otetut kuvat tulevasta keittiöstä. Remontti alkaa vkolla 15 ja loppuu vkolla16 eli meillä on pääsiäisenä uusi keittiö (toivottavasti)
POHJAPIIRROS 3D -KUVA


VANHA KAAOS

Kävimme hienosäätämässä kahta ensimmäistä ehdotusta, josta sitten teimme yhden meitä miellyttävän ja toiminnaltaan kätevän keittiön. Tilaukset on tehty ja ensiviikolla tulee remppamies käymään ja sovitaan muista hommista eli maalaukset ja lattian tekeminen.



Pitihän tähän sitten laittaa kuva meidän auringonpalvojasta eli missä vain onkaan auringon "läikkä" sieltä löytyy meidän Tara :)

maanantai 14. maaliskuuta 2011

Ensimmäinen suunnitelma

Mukavasti ja nopeasti toimi Petra-keittiöiden Lyyli, hän kävi mittaamassa ja laittoi muutamassa päivässä ensimmäiset "raaka" vedokset, näitä sitten tutkitaan ja ruvetaan hienosäätämään tällä viikolla. Odottelen kuitenkin toisen firman yhteydenottoa, että saisi verrokkeja. Sain mukavia kuvia, mutta jostain syystä en saa niitä tänne, mutta yritetään myöhemmin.

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Suunnitelmissa keittiöremontti!

Tästä se alkaa, olemme haaveilleet ja puhuneet keittiö uudistamisesta jo pari vuotta, mutta nyt saimme kipinän ja asia etenee. Meillä on taloyhtiössä alkamassa saunaremontti ja siitä tulee yhtiövelkaa jokaiselle ja entistä kylpyhuoneremonttilainaakin on vielä jäljellä. Päätimme maanantaina mennä tutun pankin tädin luokse ja selvittää saisimmeko ns perusparannuslainaa, jossa olisi uusi keittiö ja molemmat yhtiölainat läjässä...Laskelmien jälkeen, meillä on mahdollisuus yhdistää asuntolainaamme kaikki tämä, joten eikun matkaan!
Laitoin heti maanantaina kolmeen keittiöfirmaan yhteydenotto pyynnön, tapaamisajankohdaksi tämän keskiviikon. Yksi soitti ja on nyt tulossa suoraan meille mittaamaan ja tekemään tarjousta, kuullostellaan mitä siitä tulee.
Tarkoitus on uusia keittiö lattiasta kattoon saakka eli ei tässä kovin halvalla päästä ja vielä kun firman pitää tehdä asia ns avaimet käteen palveluna eli suunnittelu, purku ja kasaus.. Tänään saamme varmaan tietää hieman myös aikataulusta. Jännittää!

torstai 3. maaliskuuta 2011

Toinen viikko leikkauksesta!

Nyt sitten iski turhautuminen....
Miksi olkapää ei toimi jo normaalisti, miksi se ärtyy/kipeytyy nyt?
Eli jotenkin olen alitajunnassa sitä mieltä, ettei enään voisi olla rajoittuneet liikkeet, eikä kipuja :D
Järjellä ajatellen: en olisi saanut 6 viikkoa sairaslomaa, jos käsi olisi kunnossa kahdessa viikossa, hmmm ,kannattaisi varmaan pitää järki mukana tässä(kin) asiassa. Selkeää edistymistä on tapahtunut, käden liikkeet ovat nopeutuneet, joten jos ensi viikolla saan luvan mennä uimaan, niin en varmaan enään huku :) Eniten on kipuja lihaksistossa mm hauis- ja ojentajat kiukuttelevat sekä hartia on aika ärhäkkä (rintaliivit voi unohtaa, eli saa heilua luomuna)ei tulisi mieleenkään kantaa olkalaukkua/reppua tuon vasemman hartian päällä. Mutta eiköhän se tästä.