keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Kouluun


Oli tarkoitus, että alan opiskella keväällä 2010 tai syksyllä 2010 Koirahierojaksi. Koulutusta järjestetään Tampereella, Oulussa ja ajoittain Helsingissä. Hain Helsingin koulutukseen, joka piti alkaa keväällä, mutta kuinkas kävikään. Sain sähköpostia maanantaina, jossa kyseltiin halukkuutta ottaa vastaan peruutuspaikka..... ei muuta kuin järjestämään työvuoroja. Koulutus tapahtuu pääsäntöisesti etäopiskeluna ja lähiopiskelu päiviä on muutama aina joka toinen kuukausi. Ensimmäinen kerta on jo 31.10 huh huh tulipa äkkiä. Kirjat ajattelin aluksi lainata kirjastosta, josta jo ne varasin. työnantajani on todella suhtautunut positiivisesti uuteen "harrastukseeni". Tarkoitus ei ole todellakaan jättää nykyistä työtä ja heittäytyä yksityisyrittäjäksi, vaan tehdä näitä hommia "sivu-työnä" lähinnä auttaakseni tuttujen koiria.

Ensimmäinen lähikoulutusjakso pitää sisällään seuraavat asiat:

Koiran anatomia ja fysiologia: - luusto ja pinnallinen lihaksisto, - verenkiertoelimistö

Hieronnan vaikutukset ja merkitys koirien hoidossa

Hierontatekniikat ja otteet

Venytykset

Käytännön harjoittelua ohjaajan kanssa

Koira pitäisi ottaa mukaan yhtenä päivänä, sen pitäisi olla tottunut vieraisiin koiriin ja ihmisiin.

Hieman panee miettimään otanko 1.oman koiran mukaan: ei ole sosiaalinen saattaa olla tosi ärhäkkä, jos ei pidä ihmisestä, mutta on tottunut koirahierojiin (käynyt meillä kotona)

vai 2 Oman koiran veljen, joka on hoidossa silloin meillä: erittäin sosiaalinen ja kaikkia rakastava ehkä liikaakin, mutta lihakset todella jumissa ja kipeät (voiko hermostua?) No täytyy kysyä neuvoa kouluttajilta.


torstai 1. lokakuuta 2009

Alvia, Alvia, Alvia

Tulipahan koettua erilainen "työpäivä", työvuoro alkoi klo 20.30 ja päättyi klo 07.00. Tämä "hiivatin" Alv-veromuutos aiheutti aika paljon työtä kaupanalalla. Lähes jokaisessa kaupassa, niin yksityisessä kuin muissakin oltiin viime yönä vaihtamassa hintalappuja (tietysti lukuun ottamatta Lidliä, joka otti varaslahdön). Ei tässä mitään olisi hölmöä, jos juttu jäisi tähän..... mutta otetaan uusiksi Heinäkuussa, parhaimpaan loma-aikaan. Nyt ALV laski 5% (uusi 12%, entinen 17%) jonka vaikutus hinnoissa on 4,27% alentavasti, yleisesti pienessä ruokakaupassa n 3-10 senttiä per tuote, mutta heinäkuussa nostetaan yhdellä prosentti yksiköllä taas eli nostetaan ruoan ALV vero 12% - 13%. Se ei senteissä ole kamalasti, mutta millaista paperin tuhlausta taas tämäkin. Meillä vaihtui viime yönä n 2500 kpl hintalappuja.
No onneksi on loppuviikko vapaata ;) täytyy nauttia. Yllätys oli kyllä suuri, ettei ollenkaan nukuttanut kun tulin kotiin.